Papoušek Ara-Referat

19. března 2008 v 8:05 | Barča |  Neco do Skoly

Ara ararauna

Ara ararauna je velký papoušek z rodu Ara. Celou přední část těla má žlutou, zadní modrou a na hlavě má kolem očí velkou lysinu. Zobák je velmi mohutný, svrchní část je hákovitě zahnutá, spodní část je značně pohyblivá.
Ara ararauna se vyskytuje v Jižní Americe od Panamy po severní Argentinu. Za potravou létá až 25 km daleko. Pojídá plody, ořechy a i kokosové ořechy.
Hnízdí v dutinách stromů a snáší 2 vejce. Mláďata se líhnou holá a slepá a peří jim naroste až po 10 týdnech. Všichni arové jsou dlouhověcí ptáci, v zajetí se dožívají více než 50 let.

Kam do ZOO

V Česku chovají ary ararauny tyto zoologické zahrady:

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.